Prolog

Salam buat pembaca budiman.
Bukan niat nak memberatkan kepala di hari Isnin yang pening-pening lalat nie.. sekadar berkongsi contoh prolog.  Hari tu tak semena-mena adik minta tolong buatkan.  Dia cuma katakan kena buat sesuatu yang berkaitan dengan '...'  Inilah hasilnya,  minta jasabaik kepada rakan-rakan blogger beri komen adakah format prolog ini betul? kalau salah tolong beri tunjuk ajar.. kalau betul bolehlah dijadikan panduan kepada yang ingin membuat rujukan contoh prolog.



...

Comments

Ann Huda (Ate) said…
Ate habis membaca 'Prolog: Si Kancil'. Tapi ada satu soalan kurang pintar..Prolog tu apa? Huhuhuhu..Sgt lah tak pintar.
Adie Achim said…
saya pun kurang faham sebenarnya.. prolog tu sy buat pas buat kajian contoh2 prolog..
Hmm menurut hemat saya lah..

Prolog menerangkan babak, adegan,
episod dan epilog. Ia juga menghubungkaitkan babak, adegan dan episod dengan plot dalam drama. Dan ciri penting ada dialog ringkas..
Adie Achim said…
Lupa lak nak krediit.. orang yang turut menyumbangkan idea dan editing:

Irmon Adia.

Makasih buat beliau.
BabyLD said…
Fuh....ni br ada penamat...best arrr cuma sebagai adik bongsu nak yang terbaik dalam penulisan abang hehehe jangan kecik hati...abang kena beware dengan typing error...tolong edit tinggak kunci..hehehe thumb ups
Adie Achim said…
Baby LD:
Makasih atas komentar itu.. udah dibaikin.

Popular posts from this blog

Ben Ashaari: Saya cabar awak!

Esah 50 sen

Miss Receptionist vs Mr. Supervisor: Kehilangan