Posts

Showing posts from July, 2011

Mungkinkah lebih baik begitu...

Image
Salam buat sekalian follower (Yang dihargai) juga buat sekalian silent reader (bila lah terbuka hati nak follow) 
Rakan-rakan memanggil saya dengan panggilan Jun, Din, Sya, Tek, Akim, Die dan sebagai rakan blogger saya dikenali sebagai AdieAchim.  Melalui gelaran saya dapat mengenalpasti rakan saya itu dari kumpulan yang mana contohnya hanya rakan-rakan sekampung yang memanggil 'Tek'.  Seorang rakan pernah berkata (saya harap dia akan tarik balik cakap) "Kau kawan yang baik!"
Sejak kebelakangan ini saya selalu dihimpit dengan rasa bersalah yang amat  sangat! Tatkala ramai yang mengatakan saya sudah tidak seperti dahulu.  Saya akui itu! Malah saya membenarkannya berlaku dan hanya membiarkan.  Betapa saya sudah melupai rakan-rakan saya (dalam konteks : keep-in-touch) tetapi dalam hati saya ingat kalian semua.  Kalianlah yang mematangkan saya!
Jika dulu, saya kurang mengerti apa yang dimaksudkan dengan "kawan baik adalah apabila kita sedar yang kita hampir/akan kehila…

Ada apa dengan hadiah?

Image
Salam, sekalian follower! dan sekalian silent reader.


"Benci la dengan husband I, mesti camtu!" Merujuk kepada perbualan dengan seorang rakan suatu ketika dulu.  Tapi senyumnya ke telinga, sekejap-kejap tengok jam.  Rupa-rupanya dia mendapat seutas jam tangan GUESS! Bukan sebab dia menang peraduan teka-teki tapi hatinya menang dek si suami belikannya.  Agak pelik juga, dia memang secara sedar dan amat sedar setiap kali ada perbalahan mesti suaminya belikan sesuatu sebagai galang-ganti perasaannya yang terluka.  Sedangkan yang pasti si suami yang punya angkara perbalahan tercetus.  Mungkin juga dia suka kan?? Itu hak dia.  Best jugak kan? Kena masukkan dalam taklik setiap kali gaduh kena bagi hadiah dengan itu mungkin serba sedikit dapat mengurangkan pergaduhan suami-isteri.   Anda rasa bagaimana? isteri sekalian? tepuk dada dan tepuk dahi suami (Opss! tepuk manjer jer..)

Hadiah boleh saja melebarkan senyum, muka yang kelat jadi manis, hati yang hot jadi la la la, kalau dikartunka…

Wordless (Apabila teknologi)

Image