CT on the blog!


"Siti... boleh tak bagi saya ekskulsif untuk shout out kat blog Adie Achim?"
"Hurm ..... (5 saat) kalau Adie faham kontrak maya kita tu ada sebut, tidak ada kepentingan peribadi.  Kita secara profesional dan Siti akan bayar seperti yang dipersetujui."
"Kalau macam tu takpelah.. saya nak bayaran digandakan tiga kali, camana?"
". . . . . baiklah. Bagi  jer jumlahnya... Siti setuju."
"Nampaknya Siti tak kenal hati budi saya lagi, saya kalau boleh buat benda ni FOC tapi Siti yang berkeras nak bayar.  Saya bukan nak bayaran tu cuma biarlah berbaloi.  Saya mintak nak buat shout out tu pun atas budi bicara Siti sebagai kawan.  Kerr.. saya jer yang perasan jadi kawan Siti nie?"
"Adie. . . . .  camni Siti bekerja secara profesional dan mengikut terma apa yang kita persetujui tu jer.  Adie dan Siti akan terus berkawan.  Siti dah ada rancangan untuk wujudkan jawatan fasilitator.  Dan rasanya Adie layak untuk itu.  Siti nak tau jugak apa yang Adie maksudkan, biarlah berbaloi tu?
"Yang sebenarnya saya dah lama tak buat entri kat blog, tu yang sekurang-kurangnya at least follower dan silent reader aku taklah marah sangat.  Kalau saya buat shout-out tu kira berbaloi lah juga kehilangan saya seminggu lebih nie.  Macam Siti juga, kena jaga hati peminat kann.."
"Oh. . . . . Siti faham.  Cuma cara Siti dalam bekerja ada disiplin yang Siti sendiri kena patuhi.  Kena ada prinsipal diri barulah orang tidak mudah nak perlekeh kita. Dan lagi.."
" Napa Siti rasa diperlekehkan saya ker?"
"Bukan begitu. . . . . Adie..... camnilah... Siti hubungi kemudian ok...  Adie emosi sekarang nie.  Tidak sesuai untuk berbincang.  Assalamualaykum."

Termangu..... Terpinga... Ter'pingu'

"message recieved" Aku dah makin sengal dengan message tones ni!  
Capai handphone.. tekan skrin (yelah telefon bimbit jenis touch screen.)


[Buatlah apa yang Adie rasa patut.  Adie kan rasional.  Siti boleh terima. Tu pun kalau follower Adie percaya.  Salam.]

Aku macam nak hangin pun ada, tapi mungkin mesej ni dalam keadaan cool Tulah susahnya kalau komunikasi cara mesej.  Tak boleh nak tau yang sebenarnya, hanya dapat mengagak jer...

Tapi ada benarnya jugak... Korang-korang semua percaya ker, Dato' Siti Nurhaliza minta saya rangka dan design blognya? Tu yang saya lama menghilang tuuuu....

p.s: Percayalah!


Comments

tinta cik wanny said…
mimpi ke adie...bangun la..batal puase tido lame2...hehe
Adie Achim said…
tinta cik wanny:
Alamak tertidur! seminggu lamanya!!! sory ek..
tinta cik wanny said…
hehe...bangun la.jom pi bazar
rose@ila said…
ish..baru niat nak link Ct tadi...niat dah dpt pahla kan?
Adie Achim said…
rose@ila:
huhu.. dah niat tu dapatlah pahala :)
Adie Achim said…
tinta cik wanny:
Jom! bazaar dah melambai tu!
NUR said…
mimpi ke// label= angan tu.. hehe
Shikin Sayang said…
adooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiii mau keras perut akak gelak..ingatkan betul..rupanyan angan-anhan yek...
Adie Achim said…
Nur:
berangan dalam mimpi bleh?? :)
Adie Achim said…
Kak Shikin:
Awat kalau btui susah kah nak pcayer? PErcayalah...
Makasaih akak baca juga entri sy yer..
Seksi Bani said…
mandi wajib tak mimpi siti? kekekekke!!
Adoi!!!
Green Apple said…
macam nak pecaya... klau x caya, kesian lak ngan adie... :D
Adie Achim said…
SB: Aku jawab yang betul kang.. kena saman Datuk K! tamoo!! tatuuttt!!
Adie Achim said…
Green Apple:
Ntah diorg tu susah sgt nak pcayer.. Maseyy Appel hijau!
amierah said…
betul ke tidak ni? macam tak caye je.
nini said…
ah betulllll bah ????? hehe
niesa said…
omg...omg..
Gadis Gitar ♥ said…
haha , mati-mati percaya . Aduh !

Popular posts from this blog

Ben Ashaari: Saya cabar awak!

Esah 50 sen

Miss Receptionist vs Mr. Supervisor: Kehilangan