Tidur sehotel dengan Datuk Siti


Pada hujung minggu yang lepas (ayat favorite masa buat karangan darjah 4) saya berkursus di Novotel Hotel, Kota Kinabalu.  Nak dipendekkan cerita kebetulan Datuk Siti Nurhaliza membuat persembahan di One Borneo dan menginap di hotel yang sama.  Yang sebenarnya saya nak cerita betapa terkilannya tak dapat jumpa Datuk, saya hanya sempat melihat dari jauh semasa persembahannya, itupun hanya sekejap kerana baru habis mesyuarat.
Rasa-rasanya kalau jumpa Datuk camana nak mula perbualan?? paling-paling saya akan bertanya;
"Datuk K tak ikut sama? ataupun "Datuk bila sampai?" ataupun "Datuk berapa hari stay sini?"


Aduhai Datuk Siti! rupanya kita pernah tidur sehotel cuma berlainan bilik...


Comments

sukiman said…
ya la kalau jumpa nak kata apa yea? mungkin lidah kelu...

he he he...
Adie Achim said…
hah tulah pasal.. imagine klu jmp kak pah.. hmm sy akan tanya begini..

"Datuk..bleh tengok rumah datuk?"

ok tak??
Nong Andy said…
haha... sorang nak jumpa datuk siti.. sorang lagi nak jumpa kak pah hahaha.. haku nak jumpa sapa ha? :)

eh.. stay kat novatel ke? teringat ada kwn keja kat hotel tu :)

feb depan nak gi mana? oversea? bandung? tempat omputeh pula kat mana? :)

wah... nak dpt feel smpai jln gi tu jauh. aku carik feel dlm tv jer lah hahaha.. baik! sila carik idea byk2 aku nak baca novel adie pula.. best tau ada org yg minat sama :)
Adie Achim said…
Nong Andy:
Haahaa peminat tegar!

end Feb mau pigi Bandung.. outstation sbenarnya blehlah sesambil dapat idea. Oversea.. thingin mau pigi London sb watak ni bermula di situ.

Nong sy juga happy dapat member baru yang punya minat yang sama. Nanti kalau sy ketandusan idea sy korek sm ko ok?
Nong Andy said…
adie.. o.k bah kalau ko! :)
cinnamon.com said…
kalau kak jumpa.kak nak tya,awat pakai tudung mcm siput..
Adie Achim said…
Nong Andy:
Kamu memang best! nanti sy bagi percent royalti (aikk blum apapa sdh mimpi )
Adie Achim said…
Cinammon:
Sungguh macam nak tanya jer kann.. tudung siput he ee e

Popular posts from this blog

Ben Ashaari: Saya cabar awak!

Esah 50 sen

Miss Receptionist vs Mr. Supervisor: Kehilangan