yang biasa-biasa aja



Dulu gue pernah janji ngan istriku, enggak akan minta yang lebih-lebih kalau loannya approve tapi kini gue punya macam-macam ingin untuk rumah yang bakal didiami.  Teringat kata-kata Eyang dalam Unggu Violet.  Nonton enggak movie tu? Eyang (nenek) bilang "Enggak usah janji, nanti jadi beban".  
Jadinya, untuk meja makan gue hanya mau yang biasa-biasa aja.

Comments

Nong Andy said…
Adie.. kalau ku tgk yg dlm pic tu... bagi standard aku tu bukan biasa2- tapi bagi stardard org lain mangkali la(set dlm pic tu) biasa2 ja :)

well- kalau ikut nafsu mmng mo yg santik-luxury mcm yg dlm pic tu kan adie hehehe...

tapi mcm ckp en.Sukiman-jankaulu, pakai baju kena la ikut saiz badan kita... eh! sori.. ckp byk-buat mcm blog sendiri pula :)
Adie Achim said…
Nong Andy:
Haha rasanya kos boleh tahan juga tu tapi tidaklah begitu mewah.. bulih2 lah.

Kalau ikutkan nafsu mau yang eksklusif.. yang penting minimalist dan putih.. adoi!

En. Sukiman.. dia sungguh realistik tentang penceritaan blognya. Saya selalu juga sependapat dengannya.

Nong saya lagi suka komen yang panjang lagi panjang saya akan jawab.

Mudah2an ada masa kita jumpa, borak2 ngan Sukiman skali.
Nong Andy said…
Adie.. ala ko di Labuan sanang ja jumpa ko.. insyallah! kalau ko turun tambunan tmpat parent ko.. bleh singgah k.k kan.. hehe! tapi si pensyarah tu nun jauh di semenanjung. itu mimang lambat sikitlah.. tapi insyallah. masa depan mana kita tahu kan..
Adie Achim said…
Nong Andy:
Ya bah.. InshaAllah..

Saya sebenarnya ada idea untuk buat novel tapi nda tau camana mau mula. Idea tu agaknysudah 2 tahun bercambah dalam imaginasi.

Cmana agaknya mau mula nie?
cinnamon.com said…
kalau mampu..ok je kut..
Adie Achim said…
Cinnamon:
meja bulat macam best kann... boleh buat perbincangan meja bulat :)
Nong Andy said…
Adie.
ala.ko hantam2 ja tulis dlm words.. slow-slow edit. masa idea keluar ko tulis ja.. Kasi all out! sebab idea ni susah kalau di simpan2.. pndai ilang hahaha! sy biasa buat jln crita dulu..

cth:
1)jumpa di kedai bunga(P /L)
2)car xcident (P)
3)L selamatkan P
4)fall in love-how they fall in love-why?

tapi walaupun sy uda buat 'isi pnting/jln crita' bila time idea dtg critanya pndai berubah ikut mood semasa haha.. jadi sila Lah CUBA adie Achim. sy teringin SANGAT BACA :)

nanti bila ko baca balik tulisan ko tu mesti ko ada tambah tolak(edit) lagi tu.. publish lepas ko puas ati :)

Cepat.. sy mau baca!!

*Cuma sedikit tips dari sy yg juga penulis amatur haha..
sukiman said…
Warna putih bagus. Ia akan reflek mangkuk pinggang dan lauk di atas meja, tambah selera. Meja bulat juga bagus, org lama kata kuat tarikan rezeki kita.

Kalau ke Kuantan, jgn lupa singgah rumah.Kita pergi ke Teluk Cempedak, haa...
Qaseh Gifts said…
Bestnya nak pindah ke rumah baru....

all the best adie!

Jom baca ni ~ Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs
Adie Achim said…
Sukiman:
"Kalau ke Kuantan, jgn lupa singgah rumah.Kita pergi ke Teluk Cempedak, haa..."

Sy akan ingat itu.. ok set! :)
Adie Achim said…
Qaseh gifts:
Seronok dan teruja. Alhamdulillah.

Terima kasih.
Adie Achim said…
Nong Andy:
Makasih banyak ah... sy akan cuba paksa diri.
Tengah cari mood..
kalau gitu saya ikut ideamu Nong taip jalan cerita dulu.

Saya akan ke Bandung hujung februari rasanya lokasi tu sesuai juga untuk dimuatkan dalam novel. (Nafsu besar nak juga buat novel)

Saya perlu ke sebuah negara omputeh untuk dapatkan rasa yang sebenar. (macam banyak duit)

Tapi saya sayang dengan idea novel nie, sebab tu mau penghasilan yang terbaik. Nong akan ada masanya saya perlu khidmatmu. Terutama nak bagi ending saya susah mau cari ending.

Terima kasih banyak2.

Popular posts from this blog

Ben Ashaari: Saya cabar awak!

Esah 50 sen

Miss Receptionist vs Mr. Supervisor: Kehilangan